Csepegtető Rendszer Házilag – Csepegteto Rendszer Házilag

Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy a túlságosan csapadékos heteket sokszor komoly aszályok követik. Bizonyára sokunkban érett meg az elhatározás: nem hagyjuk veszni az őszi és tavaszi kertészeti munkák eredményét, nem várjuk meg, hogy az aszály elpusztítsa veteményünket. A Krisna-völgyi kertészektől kapott tanácsokkal felszerelkezve indultam el megvenni a szükséges alkatrészeket, és összeállítani a saját csepegtető szalagos hálózatunkat. A mostani rövid írással, képriporttal a kedves Olvasó próbálkozását szeretném megkönnyíteni. Az öntözőrendszer kiépítésének első fázisa a tervezés. Rajzoljuk le az ágyásrendszerünket, tervezzük meg, hogy hol fektetjük le a gerinc- és szárnyvezetékeket. A rendszer hálózatról is működtethető, ha pedig a gravitációs megoldást választjuk, akkor akár a ciszterna/hordó és a veteményes közötti 2-3 méteres szintkülönbség is elegendő. Ha már kitapasztaltuk, hogy mennyi idő kell a megfelelő nedvesítéshez, akkor magára hagyhatjuk az öntözőrendszert, csak kinyitni és elzárni kell a vízcsapot.

Bms rendszer

Csepegteto rendszer házilag

A kora nyári forróságban hálásan fogadja a gumislagos, permetező locsolást a zöldséges kert. Kezdeti lelkesedésünk azonban a vízszámla és a befektetett munka növekedésével együtt mostanára éppúgy elpárolgott, mint az öntözővíz. Ha azt hisszük, hogy a vízkijuttatás minden más módja csak bonyolultabb és drágább lehet ennél, nagyon tévedünk. A zöldségnövények jó része egész élethossza során igényli a gyakran, kis mennyiségben kijuttatott vizet. Sokan mégsem vágnak bele a csepegtetőrendszer kiépítésébe, mert attól tartanak, hogy drága mulatság, vagy hogy a csövek illesztése bonyolult művelet. Egyszerűbbnek és kényelmesebbnek érezzük, ha két-három naponta locsolócsövet ragadva egy óra alatt végigszaladunk a kerten. A május elején még vígan végzett munka júniusra már nekünk is folyton ismétlődő teher, ráadásul a növényeinknek sem jó. Kevés vizet kapnak ilyenkor, hatalmas talajrombolással. A kemény, cserepesre öntözött talajfelszínt aztán sűrűn lazítgatnunk kell, hogy egyáltalán képes legyen a?

Csepegtetőcső 20 mm | 33 cm | 2 l/h | LPE - csepegtető öntözés

néhanapján érkező? természetes csapadék befogadására. Lehet ezt másképp is? Hát persze! Energiatakarékos és könnyű A felületi öntözés során a talajszemcsék elsodrásával erózió és tápanyagveszteség léphet fel. Az esőztető öntözés mechanikailag rombolja, porosítja a termőföldet. A párolgási veszteség is tetemes, ezért nagyobb vízfelhasználással jár, mint a csepegtető öntözés. Összehasonlításképpen: a gumitömlős vagy szórófejes permetező öntözésnél a locsolóvíz 25? 30 százaléka elpárolog. Az esőztető öntözésnél számolnunk kell a szél okozta elszóródási veszteséggel is. A csepegtetőrendszer viszont közvetlenül a felhasználás helyére, a növény gyökeréhez juttatja a vizet. A csőről a földre gördülő cseppek nem növelik meg számottevően a levegő páratartalmát, tehát ez a módszer nem segíti elő a nedvességkedvelő gombás betegségek terjedését. Viszonylag egyszerűen, házilagosan is össze állít ható a kertünk adottságaihoz alkalmazkodó rendszer. Miután ezt kiépítettük, évente csak egy rövid karbantartást igényel, más teendőnk nincsen.

Házilag

  1. Vízadagolás gyorsan, egyszerűen
  2. - Tudod te, mi a logika? - kérdi a rendőr a társától. - Micsoda? - Na maj - Pastebin.com
  3. Jelenetek egy nyitott házasságból (gruppen szextörténet)
  4. Borosüvegből csepegtető öntöző házilag - Napidoktor
  5. Sap rendszer
  6. Szekszárdi Szüreti Napok 2019 - Napok - ünnep, szabadság, fesztivál
  7. Az eltűntek videa
  8. Dryvit rendszer
  9. Leveles kakaós csiga
  10. Clint eastwood gyermekek

A permetező öntözőrendszerek használata jelenleg az egyik legalkalmatlanabb módszer a pázsit vagy a kert megöntözésére, mert a víz egy része, amit a rendszer felhasznál, elpárolog, ahogy a levegőbe kerül. Egy másik lehetőség a permetező öntözőrendszer helyett a csepegtető öntözés. Lássuk, hogyan építhetünk egy ilyen rendszert a kertünkbe! Felszín alatti öntözőrendszer megépítése 7 lépésben A csepegtetető rendszerek egy csőből vagy slagból szivárogtatják a vizet. A csövet vagy slagot el lehet ásni a pázsit felszíne alatt, hogy éppen elegendő vizet biztosítsanak a növényeknek, közvetlen a gyökereknél. Nehézségi szint: Közepes Amire szükség lesz: Árokásó gép Lapát Csepegtető csövek Csepegtető gomba 10 cm átmérőjű virágcserép Fúrógép Csigafúrók T alakú műanyag összekötők Csepegtetőcső csatlakozók Többfunkciós kés Visszafolyás gátló Nyomásmérő Szűrő Cső összekötők 1. Első lépés Ássunk párhuzamos árkokat a csőhálózatnak a kertágyásokon keresztül, az ásóval, vagy az árokásó géppel. Az árkok ne legyenek 15 cm-nél mélyebbek és 7, 5 cm-nél szélesebbek.

Ez az öntözési módszer rendkívül víztakarékos, és a növények számára is megfelelőbb, mint az esőztető vagy kannás öntözés. Ha a növényeink 10-15 cm-es magasságot elérték, akkor terítsünk mulcsot a sorközökbe, és a csőre is, így még hatékonyabb és víztakarékosabb a rendszer. Tapasztalataink szerint is kiváló beszerzési forrás a Metra Kft. és a Monardella Bt. Mindkét helyen tanácsadással is segítik a vásárlókat. Egy kiskerti méretű rendszerhez mindenképpen szükségünk van megfelelő átmérőjű csővezetékre (ebből készül a gerincvezeték), végzárókra, csapokra és csepegtető szalagra, esetleg T-idomokra és szűrőre is. A kerti csaphoz illesztés alkatrészeit is megvásárolhatjuk az említett helyeken.

használt-autó-békéscsaba
Fri, 24 Sep 2021 12:47:43 +0000