Kakaós Kevert Horváth Ilona — Ezt Fald Fel!: Kakaós Csiga Horváth Ilona Módra – A Klasszikus Recept

  1. Egy nap, ma, holnap: Kakaós lepény
  2. Kakaós kevert horváth ilona dr
  3. Kakaós kevert horváth ilona andrews

Most jön egy kis recept-dömping, bepótolandó a kimaradást. Ez volt az első süti, amit valaha is csináltam egyedül, kb. 27 éve:) Ez a tészta sok mindenre használható. Kisebb tepsiben vastagabbra süthető, pudinggal, csokiöntettel (mint a menzán, csak itt a tészta is csokis). Kerek tortaformá(k)ban tortaalapnak is nagyon jó, és olcsó is, mivel csak egy tojás kell bele. Nagyobb tepsiben laposabbra kenve vékonyabb tészta lesz, azt nem tudom, fel lehet-e tekerni, de lehet, hogy legközelebb a legnagyobb tepsibe simítom, és megpróbálom. Tegnap közepesnél nagyobb tepsiben sütöttem, kettévágtam és házi baracklekvárral ragasztottam össze. Ha maradt volna még kakaópor, akkor csokimázat is kaphatott volna. Kakaós lepény (Horváth Ilona szakácskönyvéből) 1 egész tojás 25 dkg cukor 5 dkg vaj vagy zsír (puha legyen) 2. 5 dl tej 4 dkg kakaó (természetesen a cukrozatlan) 25 dkg liszt 1 sütőpor Az eredeti recept szerint 10 percig kellene keverni a vajat a cukorral, a tojással és a tej felével, és utána mehet hozzá a többi, de tökéletes lesz úgy is, ha összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat külön, majd egybeforgatjuk és megsütjük.

Egy nap, ma, holnap: Kakaós lepény

Szépen feljön, és elég nagy adag. Ha tortának készítem, akkor két kapcsos kerek formában sütöm, így nem kell a kettévágással szenvedni:)

Kakaós kevert horváth ilona dr

  • Kakaós kevert horváth ilonaa
  • Mosogatógép tisztítása házilag
  • Kakaós kevert horváth ilona dr
  • Fekete péntek (vásárlás) – Wikipédia
  • Kakaós kevert horváth ilona c
  • Nyaki gerinc melletti csomó
  • Az ez fletch
  • Éves tervező naptár 2016
  • Tepsiben sült alma
  • Nem való a szelfizés egy 46 évesnek Pintácsi Viki kislánya szerint / tv2.hu

Kakaós kevert horváth ilona andrews

A férjem nem szereti a kakaós csigát, ezért csak háromévente próbálkozom a recepttel. Ezidáig sikertelenség kísért a kakaós csigát illetően, ugyanis pici jóindulattal sem hasonlított sosem arra a kakaós csigára, melyre én emlékszem. Itt veszem észre, mennyire számít, honnan, milyen forrásból van a recept. Mert ha az rossz, akkor oda az időnk, az energiánk, az alapanyagok, és még jól sem lakhatunk... Most ez a recept kicsit innen is van, kicsit onnan is, de főként a Horváth Ilona szakácskönyvből. Mit tesz Isten, a süti puha, finom, éppen jó kakaós-édes, és persze hogy a férjem volt az első, aki evett belőle - mától süthetem ezt is raklapszámra. :-) Hozzávalók a kakaós csigához: - 60 dkg liszt - 1 csomag szárított élesztő - 2 tojás sárgája - 2 evőkanál olaj - 1 csipet só - 1 evőkanál cukor - szükség szerint tej (nálunk kb. 5 dl kellett ehhez a tésztamennyiséghez) Hozzávalók a töltelékhez: - 1, 5 dl tej a kenéshez - fél csomag vaníliás cukor - 1 egész tojás - 5 dkg vaj - 8 evőkanál cukor - 4 evőkanál kakaópor 3 dl langyos tejbe belekeverjük az egy evőkanál cukrot, beletesszük az élesztőt, és felfuttatjuk.

Pár percre még visszatoljuk őket a sütőbe. Ha kész, éles késsel válasszuk el egymástól a csigákat, és már lehet is fogyasztani. Isteni finom! Ajánlom mindenkinek! :-)

  1. Ikea műanyag doboz 10
  2. Underworld – a vérfarkasok lázadása
  3. Apa lanya szex
  4. Silvercrest forrólevegős fritőz receptek
óbánya-ferde-vízesés
Fri, 24 Sep 2021 23:12:23 +0000